MAKYAJ NEDENI ILE CILDINIZDE KALICI HASARLAR OLUSABILECEGINI BILIYOR MUYDUNUZ ?

Yazar:

Gundelik hayatta kullanmakta oldugumuz fondotenler, makyaj bazlari, alliklar, bazi kremler, kapaticilar, pudralar cildimizi kusursuz gosterdigi gibi ayni zamanda pek cok zarar veriyor.
Iyi temizlenmemis yuze uygulanan  kremler ya da fondotenler zaten tikanmis gozenekleri daha cok kapatarak cildin nefes almasini ve yenilenmesini etkiliyor.
Pek cok bloger'dan duydugunuz gibi bende hem bir bloger hemde bir hemsire olarak cildinizi mutlaka makyajdan arindirip  oyle yatmanizdan ya da hic fondoten uygulamadan hayata  ve haftaya bir kac gunluk mola vermenizden yanayim. Her ne kadar seckin markalarin kozmetik urunlerini almaya ozen gostersekte en nihayetinde hepimiz cildimize kimyasal bir urun uyguluyoruz. Bunlarin dogal katki madde icerenleri piyasada tabi ki var fakat ne yazik ki bunlar bizim cildimizin gozeneklerinin tikanmasina ya da cilt yaniklarinin ileri derecede olusmasina engel olmuyor.
Yuze kat kat kozmetik urunu uygulanmasi, cildin iyi temizlenmemesi, dogru sekile cildin havalandirilmadan ya da nemlendirilmeden surekli makyaj yapilmasi; ciltte lekelenme, akne, ve yaniklara sebebiyet verebiliyor.
Ayni sekilde gundelik hayatta hic fondoten vs uygulamamis olsak bile gundelik hayatta disaridan yuzumuze temas eden toz ayni etkileri yaratabiliyor.
Tum bunlarin olusmasini onlemek veya olusmussa bile daha fazla ilerlemeden onune gecmek tamamen sizin elinizde.
Yapmaniz gereken sey makyajinizi makyaj temizleme mendili ve ya makyaj temizleme suyu ile makyajinizi arindirmak sonrasinda kosarak yuzunuzu ve boynunuzu dogal sabunlarla ya da icerigi cildinize iyi gelen yuz yikama jelleri ile yikayip arkasindan nemlendirici krem uygulamak. Haftanin en az bir gunu ise yuzunuze tatil ilan edip hic bir kimyasal uygulamamak. Iste hepsi bu kadar basit. Yeni gunde yine makyaj yapmaniz gerekiyorsa temiz ve nemli cilde yapmanizda ayri bir onerimdir 😇
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa