KIŞ PARFÜMÜ NASIL OLMALIDIR? HANGI ORTAMDA NASIL PARFUM SIKILIR? PARFUM KALICILIGI NASIL ARTTIRILIR?

Yazar:
Sonbahar mevsimininde ortasındayız artık. Havaların iyiden iyiye serinlemeye başladığı bu günlerde kokumuzu degiştirip modumuzu da kış mevsimine uyarlamanın tam vakti. Peki kış kokusu nedir ? Nasıl olmalıdır?
Aslında her tenin ve herkesin biyolojik olarak kendine en yakın buldugu parfüm doğru parfüm diye nitelendirilir fakat çalışma ortamlarımız, o mevsim olan ruh halimiz ya da sadece o an hissettigimiz bazı hisler bizi karakterimizle doģru orantili olan parfümlerden uzaklaştırabilir. 
" mevsime göre koku seçilir mi ? " Dediginizi duyar gibiyim. Evet mevsime ya da ruh haline gore parfum secilir :) 
Sonbahar, kış mevsimlerinde biraz daha portakal cicegi, limon ve baharat kokulari hakim iken yaz ve ilkbahar mevsimlerinde ise daha fresh yani daha ciceksi ve serinlik getiren (ornegin okyanus kokulu ) parfumler kullanilabilir. Keza ruh halimize gore daha mutsuz ve modumuz dusuk durumda isek daha agir kokular, daha neseli ve eglenceli bir gunumuzde isek daha taze kokular tercih edebiliriz. Parfum secimi gidilen ortama, yapilan ise ve yapilacak olan gorusmelerin ciddiyetine gorede degisiklik gosterebilir. Mesela bu bir ilk bulusma ise daha taze ve fresh kokular, bir aksam yemegi ya da is toplantisi ise daha agir ve carpici kokular tercih edilebilir.
Eger parfumunuzun daha kalici olmasini istiyorsaniz eklem yerlerinize ve boynunuza biraz vazelin surup iyice yedirdikten sonra uzerine parfum sıkın. Kaliciligina siz bile inanamayacaksiniz. 😍 
Yeni yazilar ve yeni deneyimler icin takipte kalin, saglikli kalin 😇
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa